Veelgestelde vragen

Navigeer naar een categorie:

Algemeen | Onderhoud & reparatie | Fiets huren | Webshop | Leasefiets | Verzekering 

Algemeen

In onze moderne fietsenwinkel vindt u een overzichtelijk assortiment van zowel nieuwe als gebruikte fietsen, onderdelen & accessoires. Onze vakkundige monteurs verzorgen reparaties en onderhoud in onze werkplaats. De klant staat bij ons centraal, SERVICE wordt met hoofdletters geschreven en we zeggen niet alleen wat we doen, maar doen ook wat we zeggen. Een bezoek aan Hammink Fietsplezier moet een fijne beleving zijn, eerlijk en gedegen advies, een uitgebreide proefrit en een lekker bakje koffie in een aangename sfeer.

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag: 9:30u – 17:30u en op zaterdag van 9:30 – 17:30u.

Schikt het niet tijdens onze openingstijden? Wij werken ook op afspraak buiten onze openingstijden. Neem hiervoor contact met ons op en vraag naar Roy.

U kunt ons telefonisch bereiken op 0316-332818. Een e-mail stuurt u naar info@hamminkfietsplezier.nl. Verder zijn wij ook te vinden op facebook en instagram, stuur gerust een chatbericht.

Wij helpen u graag bij de levering van bijna ieder A-merk dat er op de markt is. Wij zijn officieel dealer van merken als Kalkhoff, Giant, Advanced Ebike Das Original, Cortina, Carqon, Velo de Ville, Alpina, Hercules en Brinckers. Maar ook voor merken als Gazelle, Batavus, Sparta, Qwic, Koga, Cannondale, Trek, Urban Arrow, Lovens etc. bent u bij ons aan het juiste adres!

Een proefrit maken behoort altijd tot de mogelijkheden. U kunt zonder afspraak bij ons binnenlopen voor een proefrit, passend advies en een lekkere bak koffie.

Inruil van uw oude fiets is bij ons altijd mogelijk, mits de aanschafwaarde van de nieuwe fiets boven de €250,- ligt.

Het is ook mogelijk om uw fiets bij ons aan te kopen met een financiering. Hiervoor werken we samen met FietsFlex. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. U kunt zowel de gehele fiets, als een gedeelte daarvan financieren.

Onderhoud & reparatie

In onze moderne werkplaats staan vakkundige monteurs klaar om uw fiets van onderhoud en reparatie te voorzien. Maak een afspraak en uw fiets is vaak binnen één dag alweer klaar.

U kunt bij ons terecht met iedere soort fiets, van e-bike tot racefiets, mountainbike en bakfiets. Naast fietsen repareren we ook rollators, rolstoelen en scootmobiels.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn bieden wij verschillende soorten onderhoudsbeurten aan. We kijken samen met u naar uw fiets en beoordelen dan welke mate van onderhoud uw fiets nodig heeft:

  • Basic (technische onderhoudsbeurt: smeren, spannen, afstellen etc.) vanaf €49,-
  • Standaard (complete onderhoudsbeurt + reiniging) vanaf €69,-
  • Deluxe (uitgebreide onderhoudsbeurt + reiniging + poetsbeurt) vanaf €129,-

Maak een afspraak

Het beste kunt u even contact opnemen om een afspraak voor onderhoud of reparatie in te plannen. Toevallig in de buurt, of pech onderweg? Schroom niet om zonder afspraak binnen te lopen, ook dan zullen we u direct helpen.

U kunt gewoon langskomen met uw fiets, we zullen uw vraag direct beantwoorden. Moet uw fiets toch even bij ons blijven, dan voorzien we u graag van een gratis (elektrische) leenfiets.

Als u een afspraak bij ons heeft zorgen we er 9 van de 10 keer voor dat uw fiets diezelfde dag weer klaar is. Moeten we onderdelen bestellen en duurt het wat langer, dan stellen we u hiervan op de hoogte.

Onze gratis haal-en-brengservice is een gratis dienst die we aanbieden voor iedereen die zijn of haar fiets bij ons wil laten nakijken. We halen uw fiets de ene ochtend bij u thuis op en de volgende ochtend wordt de fiets weer netjes bij u thuisgebracht.

Onze bus rijdt op dinsdag t/m vrijdagochtend tussen 9:00u – 12:00u.

Werkt uw accu niet meer of wordt de actieradius steeds lager? Wij kunnen uw accu (laten) reviseren en zorgen dat deze nog weer jaren mee kan. U levert de accu bij ons in en wij zorgen dat deze weer in nieuwstaat bij u terugkomt.

Op de revisie van uw accu zit 1 jaar garantie. M.u.v. de Bosch accurevisie, op deze accurevisie zit 2 jaar garantie.

Om uw fiets in perfecte conditie te houden adviseren wij uw fiets 1x per jaar of eens in de 2500km van een onderhoudsbeurt te laten voorzien.

Fiets huren

Wij verhuren elektrische fietsen, stadsfietsen, bakfietsen en driewielers.

Als u een fiets wilt huren kunt u het beste even contact met ons opnemen per telefoon of mail.

E-bikes: €25,- per dag / €125,- per week

Stadsfiets: €15,- per dag / €75,- per week

Elektrische bakfiets: €35,- per dag / €175,- per week

Elektrische driewieler: €50,- per dag / €250,- per week

Onze fietsen worden minimaal voor een dag verhuurd. Een fiets voor een dagdeel huren is helaas niet mogelijk.

Het bezorgen van leenfietsen is ook mogelijk. Binnen een straal van 5km is het bezorgen en ophalen van leenfietsen gratis. Daarbuiten zal een bezorgtoeslag gerekend worden.

Webshop

Voor het verzenden van onderdelen/accessoires zijn de kosten €6,95. Voor het verzenden van een fiets bedragen de kosten €39,-

Het is ook mogelijk om uw nieuwe fiets te laten bezorgen. In een straal van 20 kilometer doen wij dit meestal zelf. Daarbuiten hebben we een transporteur die de fiets netjes rijklaar bij u thuisbezorgd.

Het is ook mogelijk om uw fiets in het buitenland te laten bezorgen. Neem hiervoor contact met ons op, dan zullen we samen kijken wat de transportkosten zijn voor het vervoer naar uw adres.

Zodra u de fiets besteld heeft gaan wij deze aanmelden voor transport bij de transporteur. Vaak wordt de fiets binnen 3 werkdagen bij u thuisbezorgd.

U mag uw bestelling ook in onze winkel komen afhalen. Dit kan binnen onze openingstijden.

Is het product dat u zoekt niet op voorraad? Neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij het gewenste product voor u bestellen of krijgen we het de volgende dag al binnen.

Als u uw bestelling wilt annuleren verzoeken wij u z.s.m. contact met de winkel op te nemen. Bel ons op 0316-332818. Dan kunnen wij wellicht uw order nog terugroepen.

Is het bestelde product niet wat u gehoopt had? Dan kunt u het retourneren. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourkosten van het product.

U heeft altijd 8 dagen omruilgarantie op onze fietsen. Dit houdt in dat u zelf verantwoordelijk bent voor het retourneren van de fiets naar onze winkel en deze mag ruilen voor een ander exemplaar. Het is niet mogelijk uw aankoopbedrag retour te krijgen.

Op alle nieuwe fietsen zit minimaal 24 maanden garantie.

Op gebruikte fietsen hanteren wij per prijscategorie verschillende garantietermijnen:

  • Tot €250,-: 8 dagen omruilgarantie
  • €250,- tot €750,-: 8 dagen omruilgarantie, 3 maanden technische garantie
  • Vanaf €750,-: 8 dagen omruilgarantie, minimaal 6 maanden technische garantie

Leasefiets

Voor het leasen van een fiets bent u bij Hammink Fietsplezier ook aan het juiste adres. Wij werken samen met meerdere leasemaatschappijen.

Bij ons kunt u zowel voor zakelijke lease als private lease terecht. Neem contact met ons op of kom naar de winkel voor meer informatie over het leasen van een fiets.

Verzekering

Wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw fiets en deze met een gerust hart overal mee naar toe kunnen nemen? Sluit dan een fietsverzekering bij ons af. Daarbij ben je verzekerd tegen:

  • Diefstal van uw fiets
  • Schade en mankementen van uw fiets
  • Ontvangt u 24/7 pechhulp in heel Europa

Wij verzekeren 99% van onze fietsen Casco. Dat wil zeggen tegen diefstal en beschadiging, daarbij krijg je gratis 24/7 pechhulp van de verzekering in heel Europa.

Wij werken samen met ENRA en KingPolis om uw fiets te verzekeren tegen zo laag mogelijke kosten en met de beste voorwaarden.

Is uw fiets gestolen of heeft u schade? Neem dan contact met onze winkel op en wij gaan alles netjes voor u regelen.

U heeft de keuze uit 3 looptijden: doorlopende fietsverzekering (maximaal 5 jaar looptijd), een 3-jarige verzekering en een 5-jarige verzekering.

Het is ook mogelijk om uw tweedehands fiets of e-bike te verzekeren. Uw fiets wordt dan tegen de aanschafwaarde verzekerd.

Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag dan via ons contactformulier. Vaak ontvangt u een snelle reactie binnen één dag. Direct antwoord of bent u opzoek naar persoonlijk advies? Bel ons dan. We zijn maandag tot vrijdag bereikbaar van 9:30 tot 17:30 en op zaterdag van 9:30 tot 13:30.

Stel jouw vraag